Yeni bir güne Merhabaaa!!
Bizim evden hava durumunu bildirmek gerekirse, oğluşun uyuduğunu, annesinin de hâla ek gıda tarifleri araştırdığını söyleyebilirim. O tam olarak ek gıdaya geçene kadar tarifler bulup denemeye kararlıyım. Ama önce derlemem gerekiyor. Hepsini bir kenara kaydettikten sonra yavaş yavaş yapıp eleme yoluna gideceğim.
Şu sıralar yeni yeni oyun dönemine geçen bebeğimden dolayı pek boş vakit bulamıyorum. Bulduğum vakitlerde de ya araştırma yapıyor ya da yazı yazıyorum. Bakalım bu sürece hâla tam adapte olamadım sanırım. Okunacak kitaplarımla göz göze geldikçe arada duygulanıyorum ama oğluşun bir gülüşü tekrar neşelendiriyor beni. :))
Her neyse gelelim şu bizim tarife... Aslında bu tarifi kendinize ve misafirlerinize de muhallebi olarak yapabilirsiniz. Küçükken annem kardeşime pirinç unundan muhallebi yapardı mama niyetine, ben de o odadan çıkınca kaçamak lokmalar alırdım. Bebek maması olduğunu düşünüp aklımca gurur yapar istemezdim de annemden. Hani ben büyüdümya hesapta, ondan :)
Eveeeet tatlımızın ya da mamamızın adına armutlu muhallebi diyebiliriz. Geçenlerde bir arkadaşımın bebeğine yaptığı mamanın tarifidir kendisi...
![]() |
Resim internetten alıntıdır. |
Armutlu Muhallebi
3/4 su bardağı su
1 orta boy armut
1 yemek kaşığı pirinç unu (Kaşık tam dolu olmalı)
İsteğe göre 1 çay kaşığı tereyağı (Tereyağı çok sağlıklı bir besin. Tarifle avokado gibi yağ tadı verecek başka malzeme olmadığından koyulmasını tavsiye ederim.)
1-2 adet ceviz içi (Rondoda çektirirseniz ya da ezerseniz bebeğin yemesi kolay olacaktır.)
Yapılışı: Öncelikle işe armudun kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp rondodan çekerek ya da rendeleyerek başlıyoruz. Sonra ceviz içimizi eziyoruz ya da rondoluyoruz. Sonraaaa malzemeleri bir tencereye alıp karıştırıyoruz. Bir taşım kaynayana kadar
pişirip ocaktan alıyoruz. Ocakta çok uzun tutarsak armutun vitaminleri ölebilir diye hemen alıp ılımaya bırakıyoruz. Mamamız hazıııır, bebişlere afiyet ola, bolca vitamin ola... :)
Not: Bence aynı tarifi elma veya bu tip meyvelerle de yapabiliriz. Hem bu tip meyveler sindirimi de kolaylaştırır. Denemeye değer...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder