24 Ocak 2014 Cuma

KABAKLI SANDAL SEFASI:)


Eveeeet nihayet vakit bulabilip uğradığım bloğumda yeni bir şeyler paylaşmanın vakti geldi sanırım. Bu sıralar öyle bir yoğunluk yaşamaktayım ki bırakın bloğa vakit ayırmayı gündelik işlere bile yetişemiyorum. :( Sanırım bebekli yeni hayata alışma çabalarım devam ediyor. Henüz sistemi oturtabilmiş değiliz anlayacağınız. Hâlâ doğum iznindeyim, işe dönmedim . Sanıyordum ki kahvemi kitabımı alıp keyif yaparım amaaaa iş öyle değilmiş, anladım. :)) Çamaşırdı, bulaşıktı, yemekti, bebekti derkeeen bir bakmışım akşam oluvermiş ve ben yorgunluktan ölüvermişim :))İşte bu yüzden her şeyin pratiğini yapmaya başladım. Sandal şeklindeki kabak yemeği de işte bu pratik olma çabalarımdan biridir. O kadar kolay ki 20 dk. bile sürmüyor hazırlık süreci.

Öncelikle kişi sayısına göre herkese en az bir kabak düşecek şekilde kabak sayısını ayarlıyorsunuz. Kabakları güzelce soyup yıkıyorsunuz.  Bir tencereye su koyup üzerine delikli sebze haşlama aparatını yerleştiriyorsunuz. Kabakları da hoooop aparatın üstüne... Üzerine de buharı hapsetsin diye bir kapak... Tamamdııırr :)Kısık ateşte buharda çok yumuşayıp dağılmayacak şekilde haşlanıyorlar.
İşte tam da böyleeee :)



Haşlama işlemi bittikten sonra, kabaklarımızın içini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyuyoruz. Bir çay tabağında tuz ve karabiberi karıştırıp kabakların içine sürüyoruz ve içlerine ister garnitür karışımı, ister kıymalı harç, isterseniz de normal dolmalara yaptığımız içten hazırlayıp dolduruyoruz. Ben kıymalı harç yapmayı tercih ettim. Doldurduğumuz kabakları borcama yerleştirip üzerine biraz zeytinyağı dolaştırıyoruz. Doooğru fırına... Fırında mis gibi kokular saça saça pişiyor. Dilerseniz üzerine kaşar da koyabilirsiniz. :)

Hımmmm unutmadan kabaları oyarken içinden çıkardığınız kabak parçalarını bir tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve nane gezdirip harika bir salata da yapabilirsiniz. Böylelikle hem kalan parçaları israf etmemiş olursunuz hem de masaya bir çeşit yemek daha eklenir.


Bazen eşim fotoğraf çekmemi bekleyemeyebiliyor :)) Burada yarısı, ben fotoğraf makinesini almaya gittiğimde yenmiş tabağımızı görmektesiniz. :))


Bu arada bir tavsiye daha... Yanina salça soslu erişte de acayip yakışıyor, bilesiniz istedim...
Sağlıklı ve afiyetli sofralara :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder