Kış mevsiminin kendini yavaştan hissettirmeye başladığı şu günlerde içimizi ısıtan bir lezzetle merhaba diyerek sıcacık ve mis gibi tarçın kokulu bir açılış yapmak istedim bugün. Bir fincan sıcacık sahlep...
Aslında soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi hâline gelen sahlep, bizim evde yaz-kış bir fenomen adeta... :) yazın insanı pişiren o sıcaklarında bile biz akşamları sahlep keyfimizden vazgeçemedik eşimle.
Hatta oturduğumuz cafelerde benim garsondan yaz ortasında sahlep isteyişlerimin, garsonun bana attığı muhteşem ötesi bakışlar eşliğinde magmanın derinliklerine olan yolculuğumla son buluşu artık arkadaş ortamlarında (özellikle eşim tarafından sıklıkla :) ) espri konusu olunca, uzun zamandır açmayı düşündüğüm blog için isim arayışım da son bulmuş oldu.
"Sıcak Sahlep"
Ve yaşam kırıntılarımı, hayata dair her şeyi paylaşacağım bloğumun ilk postuna da bir fincan sıcak sahlep konu olsun istedim. Aslında üzerimde dönen sahlep esprilerinden sonra bir müddettir sahlep yapmıyordum. geçen akşam minik oğluşumuzun bizi yorduğu anlardan birinde eşimin "Aslında bir sahlep yapsan içeriz..." demesiyle tepemde yanan ampul, buralara sürükledi beni. :) "AaaAaa!" dedim "BeNiM bLoGu AçSaKyA ŞiMdİ, Adı Da SıCak SaHleP OlSaAaA" diye dalgalandı adeta çığlıklarım :) Bir çırpıda açılan blog sonrasında kendimi mutfakta buluverdim sonra. Çekmeceleri karıştırdım ama malesef toz sahlepimiz bitmişti. Kurtarıcımız, benim işe giderken çantama attığım minik hazır sahlep paketleri oldu. Hani şu pratik, kaynayan süte karıştırılanlardan... Ancak ben hiç zevk almıyorum bu pratik ama sahlep ruhunu bana yaşatmayan paketlerden. İşte bu yüzden pratik olma fikrinden uzaklaşıp bu ruhsuz paketlere küçük dokunuşlar yapmaya karar verdim.
Öncelikle arkalarında yazan tarifteki gibi, sütü kaynatıp bir fincanda bu toz karışımı sütün üstüne ilave etmek yerine, karışımı cezveye koyup üzerine soğuk süt ilave ettim. İyice karıştırıp sütün içinde toz sahlep karışımını çözdürdüm ve orta ateşte kaynatmak üzere ocağa koydum. Karışımın içine bir çay kaşığı vanilya ve bir çubuk tarçın attım ki aromasıyla beraber mis gibi sahlebim ruhuna kavuşsun. :) Siz dilerseniz vanilyanın miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Kıvamı koyulaşana kadar karışırarak kaynattım. Sahlebimden mis kokular yükselmeye başlayınca içime dolan mutluluğu tarif edemezdim. Fincanlara paylaştırıp üzerine bir miktar da toz tarçın serptim. Ve son olarak yanına ekleyip servis yaptığım tahıllı bisküvilerle tadına doyamadığım lezzete ve keyfe erişmiş oldum.
Biz minik oğluştan fırsat bulamadık ama sıcak su torbası ve battaniye eşliğinde harika bir filmle de tamamlanabilirdi bu keyif. Ya da harika bir kitapla...Artık bir daha ki sefere -vakit bulabilirsek tabi- fotoğraflayıp paylaşırız onu da ... :)
Böylelikle ilk postumu da afiyetle içtiğim sahlebim sayesinde oluşturmuş oldum.
Sevgiyle,bol muhabbetli güzel günlerde harika sahlepler içmek umuduyla...
FACEBOOK SAYFAMIZ İÇİN TIKLAYIN.
FACEBOOK SAYFAMIZ İÇİN TIKLAYIN.
yazınızı büyük bir zevkle okudum pervin hanım...bana kış günlerinin sahlep tadını ve kokusunu yaşattınız...teşekkürler...
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim... Ben teşekkür ederim. :)
SilSahlep i bende çok severim. Hele de bu mevsimdeee Afiyet olsun :)
YanıtlaSilBende bloğuma beklerim...
http://basibaglikiz.blogspot.com/
Ben de bloğunuza zevkle göz attım Melek Hanım. İzlemedeyim :)
SilÇOK GÜZELDİ YAZAN ELLERİNİZE SAĞLIK...
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Sil